Southern Comfort 35% 0,7L

Southern Comfort 35% 0.7L

Egységár: 7 855 Ft/l

Leírás

A Southern Comfort (avagy SoCo) egy whiskey-, barack-, narancs-, vanília- és fahéjízű likőr, feltalálójának az ír származású kocsmárost, Martin Wilkes Heron-t (1850. július 4 – 1920) tartják a Louisiana állambeli New Orleans-ból. M. W. Heron családja először New Yorkba, majd St. Louisba emigrált.

Sokan whiskey-nek, még többen pedig whiskey alapú likőrnek tartják, a gyártó cég (Brown-Forman) szerint azonban ma már semleges párlat a likőr alapja

 

Az 1874 óta gyártott likőrt kezdetben None Genuine But Mine illetve Two per customer. No Gentleman would ask for more, az üvegen megjelenő szlogennel hozta forgalomba Memphisben. A szlogenek meg is tették hatásukat, az 1904-ben megrendezett párizsi világvásáron elnyerte az aranyérmet az ital, melyet a mai napig gyártanak. A legfontosabb alapanyaga eredetileg a 6 éves bourbon whiskey volt, mely 80%-os alkoholtartalommal rendelkezik. Southern Comfort változatai alkoholmentes, 50%, 40%, 21%, valamint a közismert 35%-os alkoholtartalommal rendelkező likőr. A Southern Comfort 1996 óta több zenei és egyéb megmozdulás támogatója. A világ több mint 60 országában kapható, és a receptet a mai napig gondosan őrzi a cég..