Glenfiddich 12 years (éves) Our Signature Malt whisky 40% 0,7L

Glenfiddich 12 years (éves) Our Original Twelve Malt whisky 40% 0.7L

Egységár: 14 998 Ft/l

Leírás

A Glenfiddich főzdét 1876-ban alapította William Grant a skóciai Dufftownban, a Fiddich folyó medrében. A Glenfiddich név azt jelenti: „a szarvas völgye”, innen a szarvas a vállalat logójában. Némi nehézségek után Grant-ék felvásároltak jónéhány kis, független főzdét, majd reklámkampányokba kezdtek, s megnyitották kapuikat a látogatók előtt.

1957 óta azáltal kívánják magukat megkülönböztetni, hogy whisky-jüket könnyen felismerhető, háromszögletes üvegekbe teszik. A Macallan whiskyk a single malt kategóriába tartoznak, ami azt jelenti, hogy ezek a 100%-ban malátából készült italok egy főzdéből kerülnek ki.

A Glenfiddich jelszava: „Minden év számít”. A hordóban eltöltött évek adják a whiskyk jellegzetes ízét, legyen szó 12 éves italról vagy az 1937-es évjáratról, melyből csupán 61 üvegnyi készült. A választékban 12, 15, 18, 21, 30, 40 és 50 éves whiskyk találhatók, melyekkel a vállalat számos díjat gyűjtött be története során.

A Glenfiddich Rare Collection egyik palackja 20 ezer dollárért talált gazdára egy aukción, miután 64 évig érlelődött a főzdében.

William Grantnek és fiainak köszönhetőek a Glenfiddich mellett a Grant’s és a Balvenie whiskyk is. A whisky-készítés tudományát öt generáción keresztüladták tovább, s tökéletesítették az itt dolgozók. A vállalat ma is az alapító leszármazottjainak kezében van.