Aperol 11% 0.7L

Aperol 11% 0.7L

Egységár: 4 855 Ft/l

Leírás

A Barbieri ház eredeti receptje szerint készült narancs-, rebarbara-, kínafa-, és encián alapú, alacsony alkoholtartalmú (11% v/v) olasz keserűlikőr. Hazájában népszerű aperitif; szódával, gyümölcslével, pezsgővel kiváló long drink alap.

A termék jellemzői

Besorolás: aperitif
Kiszerelés: 0,7 liter
Alkoholtartalom: 11%
Származási hely: Olaszország

Fogyasztása

A legnépszerűbb módja az Aperol Spritz: 6 cl fehérbor vagy prosecco, 4 cl Aperol, szóda felöntés, egy szelet narancs és jég.

Történelme

Az Aperol - bár közel 100 éve alkották meg a Barbieri fivérek - a második világháború után kezdett népszerűvé válni Olaszországban. Alacsony alkoholtartalmának és könnyeden kesernyés, és egyszerre édes ízének köszönhetően a tökéletes aperitiffé vált. A Barbieri fivérektől az 1990-es években vásárolta meg a Campari International, így nemzetközi szinten is egyre jelentősebbé vált.

 

A márka védjegyévé vált Aperol Spritzet már az 1950-es években kifejlesztették, az igazi sikereit a Campari International felvásárlása után, 2000-től kezdve érte el. Az Aperol Spritz így Olaszországon kívül, már Németországban és Ausztriában is az egyik legkedveltebb aperitiffé vált, 2011-től pedig Magyarországon is elérhető.
Borospohárban felszolgálva egyszerre könnyed és stílusos frissítő ital, elérhető áron.