Amaro Ramazzotti bitter likőr 30% 0,7L

Amaro Ramazzotti bitter likőr 30% 0.7L

Egységár: 4 284 Ft/l

Leírás

Amaro Ramazzotti bitter likőr

Űrtartalom: 0,7 liter
Alkoholtartalom: 30 %


1815-öt írunk. Ausano Ramazzotti borokat, likőröket, és növényi termékeket árul: gyógynövényeket, gyökereket, narancshéjat és kérgeket egy kis milánói üzletben.

Az a ragyogó ötlete támad, hogy tonizáló és erősítő italt készít gencián, kínafa, rebarbara, fahéj, oregano, szicíliai édes és Curacao-szigeti keserű narancs, valamint más összetevők keverékéből.

Ramazzotti úr elkezdi árulni italát a környező tavernákban és Milánó központjában, ahol a La Scala színház közelében nyit egy bárt, amelyben a hagyományos olasz kávé helyett Amaro Ramazzottit szolgálnak fel.

Ötven évvel később az Amaro Ramazzotti már nemzeti italnak számít.

A Ramazzotti Amaro-t 33 féle, a világ különböző részeiről származó gyógynövényből készítik. Szigorú ellenőrzésnek és elemzésnek vetik alá, majd tulajdonságaiktól függően desztillálják, adagolják, keverik, őrlik és porítják őket. Cukrot, alkoholt, és gondosan válogatott összetevőket adnak az így kapott kivonatokhoz. A terméket, amely ezeknek a kivonatoknak a keverékéből jön létre, szűrik és palackozzák. Ez az Amaro Ramazzotti.

Annak ellenére, hogy a jelenlegi gyár szigorú tudományos és technológiai eljárásokat tesz lehetővé, az előállítás kritériumai azonosak a 180 évvel ezelőttiekkel.

Íze sima és lágy, nem túl édes és nem túl keserű. Kellemes, narancsos utóíze van.

Étkezés előtt aperitifként vagy étkezés után digestivként fogyaszthatjuk, jégbehűtve vagy jégkockára töltve tisztán, egy szelet citrommal vagy naranccsal ízesítve. Fogyasztható longdrinkként is, pl. gyömbérrel, tonikkal vagy (vér)narancs juice-zal felöntve.